Programma Coming Out Day 2023

De pride-vlag, bij veel mensen bekend als de regenboogvlag, werd ook vorig jaar op Coming Out Day in Nunspeet gehesen. Een belangrijk en mooi moment. Ook dit jaar zal de gemeente Nunspeet op 11 oktober de pride-vlag hijsen. Uiteraard is stichting True Colors Nunspeet hierbij aanwezig. Aansluitend is er voor het gemeentehuis een informatietafel met een zogenoemde wensboom. In deze wensboom kun je op Coming Out Day jouw wens ophangen.

Ook in 2023 is het belangrijk dat de pride-vlag gehesen wordt, aldus Gerrit van der Poll, voorzitter van True Colors Nunspeet. “Het aantal meldingen en aangiftes van discriminatie van de LHBTIQA+-gemeenschap neemt al drie jaar op rij toe. Dit blijkt uit de jaarlijkse discriminatiecijfers van de overheid. Alleen daarom al is het hijsen van de pride-vlag belangrijker dan ooit”.

Zeker in een gemeente als Nunspeet kan het soms moeilijk zijn om uit de kast te komen. Van der Poll: “True Colors Nunspeet staat voor een inclusieve gemeente, waar iedereen zichzelf moet kunnen zijn. Niet alleen op Coming Out Day, maar iedere dag van het jaar. Met het hijsen van de pride-vlag laten we zien: je bent en staat niet alleen. Je mag er zijn. Wie of wat je ook bent of voelt”.

True Colors zal op Coming Out Day van 10.00 – 14.00 uur aanwezig zijn voor het gemeentehuis met een informatietafel en wensboom. In deze wensboom mag je iedere wens ophangen. Deze wensen worden gebundeld en later aangeboden aan de gemeenteraad en het college van B&W van Nunspeet.

Daarnaast organiseert Veluvine in samenwerking met True Colors een filmavond op Coming Out Day. De film ‘Moonlight’ speelt zich af in de jaren ’80 in Miami. Het verhaal focust zich in drie hoofdstukken op de jeugd, puberteit en volwassenheid. Hij wordt gepest op school en thuis is het leven hard voor hem. Hij probeert zichzelf te ontdekken en liefde te vinden ondanks zijn worstelingen met zijn achtergrond en seksualiteit. De film begint om 20.15 uur. Kaarten kosten 11,50 euro en zijn te bestellen via de website van Veluvine.

Op Coming Out Day, die jaarlijks op 11 oktober plaatsvindt, wordt aandacht besteed aan het uit de kast komen oftewel de coming-out; het moment dat (LHBTIQA+) mensen openlijk uitkomen voor hun seksuele geaardheid of genderidentiteit. De dag vond voor het eerst plaats in 1988 in de Verenigde Staten en wordt sinds 2009 ook in Nederland gehouden.

DELEN

Blijf op de hoogte!

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief en blijf op de hoogte van onze activiteiten.

You have been successfully Subscribed! Ops! Something went wrong, please try again.

Contactinformatie

(C) Stichting True Colors Nunspeet | KVK-nummer 89433750

Vrijwilliger worden bij True Colors Nunspeet? Lees meer
+ +